Weer zitten weer in onze ritme
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg jeremy
11 Maart 2020 | Nicaragua, San Juan del Sur
De eerste cabine is bijna betegeld, en de tweede is klaar om gestuukt te worden.
Pasen gaan we niet redden, maar we gaan ons niet gek lopen maken.
Met de jongens ben ik nog steeds reuze blij, die gaan ook lekker door en nemen het zware werk uit onze handen.
Ze zijn nu met het pad bezig, en die stenen wegen gewoon de 50 kg.
Ongelofelijk op hun rug en dan nog van voor naar achter slepen.
Ramon de oude man doet de planten, ook dit is zwaar werk want hij moet met emmers water slepen om ze water te geven omdat we overdag geen water hebben.
Gelukkig hebben we s avonds wel water zodat de tank vol kan lopen.
Maar hij is er toch bijna 2 uur mee bezig want ook het nieuwe gras moet water.
We moeten er nog een watertank bij voor de cabines.
Ook dit moet nog gelast worden.
Morgen krijgen we het hout voor de bar, weer een nieuw project.
Van de week zat ik in de lucht te kijken en zag de maan gewoon overdag, dus ik zei tegen de jongens kijk de maan.
Nou die keken me aan of ik niet spoorde, en zeiden die zie je elke dag.
Ik kan me niet herinneren dat dit in Nederland ook zo is.
Ook zo gisteren was het volle maan, maar die stond zo laag dat het net een zonsopgang was, ook dit kan ik me niet herinneren dat dit in Nederland ook zo is.
Misschien moet ik maar wat minder gaan drinken, of zou het komen dat je vlak bij de evenaar zit.
Vandaag moest ik boodschappen doen, maar aangezien onze hond mij bril had stuk gevreten moest dit zonder bril, we hebben het geweten ook.
Boodschappen is een ramp hier want er zijn soms geen groenten te krijgen.
Gelukkig er lag sla, en om toch nog wat aan vitamine binnen te krijgen gaat er van alles door heen zoals paprika en nog veel meer.
Ik nam een hap en stond gelijk in de fik het waren pepers in plaats van paprika, en ik had er nog wel 2 door heen gedaan.
Ik stond versteld dat Jer alles opgevreten had.
Toch leuk zo een pup, mijn sigaretten heeft ze ook al een paar keer te pakken gehad.
Het klopt dus wel dat kinderen hun ouders na doen, gelukkig steekt ze ze nog niet aañ.
Gras en planten vind ze ook super leuk om alles uit de grond te trekken.
Ach verder doet ze het wel goed hoor en luisterd ook best wel , op de kleine dingetjes na dan, maar dat is gewoon het speelse.
Zo dit was het weer voor deze week.