week 2
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg jeremy
11 September 2019 | Nicaragua, San Juan del Sur
We zijn van de week wezen lunchen met Maria in tree casa.
Dit was een project van haar, en ik moet zeggen wat gaaf het is precies wat wij mooi vinden.
We kregen een rond leiding en hebben in wat huisjes gekeken.
Onze huisjes gaan ook zo worden alleen dan zonder keuken en in plaats van 135 dollar 1 nacht is het bij ons 30 dollar 1 nacht.
En ons zwembad word natuurlijk wel een stuk kleiner dan bij hun want zo veel ruimte hebben wij niet.
Maar dat hoeft ook niet ik vind het wel intiemer en leuker om het niet zo groot te hebben.
Het gaat er om dat we er van kunnen leven meer hebben we niet nodig.
Als je het voor het geld zou doen dan hadden we het anders moeten aanpakken en misschien ook wel een ander land.
Deze week toch wel weer wat gedaan, het termieten probleem is opgelost hoop ik.
Santiago vond achter ons huis 3 grote nesten en waarschijnlijk zijn ze van daar naar binnen gekomen.
Het blijkt ook hier in de grond te zitten volgens Maria, en wij maar denken dat de rancho mannen niet goed hun best gedaan hadden om het te behandelen.
We hebben om het huis grijze steentjes laten leggen, bij ons is dit heel normaal die kleine sier steentjes en nog behoorlijk prijzig.
We hadden ze op de tuin ook.
We hebben een vrachtwagen laten komen en de jongens hebben eerst plastic neergelegd en daarna de steentjes.
Ze vonden het wel vreemd want ze gebruiken ze hier om beton mee te maken.
De steentjes hebben als voordeel: geen onkruid geen last van schorpioenen en slangen en de termieten komen niet meer als het goed is.
De eerste slang hebben we al gezien die zat in een boom naast ons huis.
Jeremy was gif aan het spuiten voor de termieten en ook de slang was bedwelmd.
Het was nog een jonge slang maar deze blijkt zeer giftig te zijn.
Santiago heeft hem gelijk dood gemaakt, hij had het zo ie zo al niet gered door de gif.
Maar er lopen hier 2 kleine kinderen rond van 2 jaar en je moet er toch niet aan denken dat ze door die slang gebeten worden en er aan dood gaan.
Ondertussen zijn wij binnen aan de gang gegaan, de woonkamer is nu geschilderd op 1 muurtje na maar dat is bewust aan die kant gaan er nog palen naar boven voor de vloer van het plafon.
De gang en badkamer zijn ook voor de eerste keer gestuukt , vandaag de tweede laag.
De jongens van de septictank zijn ook klaar, de deksels liggen te drogen gaan er vrijdag op.
Santiago heeft de woonkamer gelakt op de stijger en een plantenbak voor het huis gemetseld, zo dat je straks niet meer ziet dat het huis op palen staat en we hebben dan wat meer privé door de planten.
We moeten nog het stroom veranderen want hier is alles toch anders dan in Nederland.
De groene draad is aarde en jeremy had de witte draad als aarde gedaan.
Die draadjes zijn allemaal het zelfde dus moet niet uit maken.
We hadden het nog na gevraagd en volgens hun was dat geen probleem.
Maar toen de man kwam die ons stroom gaat doen zei hij dat dit niet kon want hier is groen aarde.
Dit gaat nog een behoorlijk klusje worden.
Alles loopt boven langs met bochten en pijp.
Gelukkig hebben we een trekveer mee, maar moeten toch nog het 1 en ander los halen.
Het is een beetje jammer van al ons werk maar het is niet anders.
Vandaag komt er een grote bestelling van de Sinsa, we hebben zo veel mogelijk besteld dan hebben we maar 1 x transport kosten.
We hebben ook een water tank gekocht van 2500 liter, want dat blijft hier een probleem.
De jongens hadden ook al geen water om de septictank te metselen, nou hebben we verder op ook lieve buren en die hebben een put.
Daar mochten we water pakken, het is toch wel fijn dat we zo worden opgevangen hier in ons straatje.
Zo dit was de tweede week al weer, we hoopte dat we al iets verder waren gekomen maar ik ben ook al 2 dagen ziek en dan mis je toch nog net dat ene helpend handje.
Ik heb steeds veel buik pijn en voel me niet echt top.
Vandaag maar weer vol proppen met paracetamol en dooooooor.
11 September 2019 - 22:28
Hein Mandemaket:
Beterschap wendy xxx maar het word al van