wat tegenslag
Door: wendy
Blijf op de hoogte en volg jeremy
24 Januari 2019 | Nicaragua, San Juan del Sur
Dit was gauw gereld dus zat mee.
Marcial zijn vader die ook voor ons werkt heeft hem gelast.
De volgende dag geen water, bleek een leiding gesprongen zijn en heel san juan zou 2 dagen zonder water zitten.
Nou dat is geen beton maken.
Maar ze konden nog wel wat doen met het ijzer.
Ook is alle beton nog steeds niet gebracht en er missen de 9 planken hout.
Jeremy op het fietsje naar de grote ijzerhandel om even een hartig woordje te spreken.
Er werkt daar een jongen van een jaar of 18 en is de zoon van de eigenaar, en spreekt vloeiend Engels.
We hadden ook alle elektra bij hem besteld en zou ook gisteren geleverd worden, maar nog steeds niks gebracht.
s Middags kwamen ze weer een paar zakken beton brengen maar we miste er nog 9.
Ook geen elektra, ik was behoorlijk over mijn t water, want wij wilde verder maar dat kon ook niet.
Ik sprak in mijn gebrekkig Spaans boos tegen de man dat hij Jay zo heet die jongen moest bellen en ik het vandaag geleverd wilde hebben.
Nou het zou manana komen ja alles is hier manana.
Gelukkig hadden we na 2 dagen wel weer water en de jongens konden weer aan het werk.
Onderweg naar het land kwam er een jongen naast me fietsen die werk zocht.
Dit kwam wel even uit want Jeremy was met Ramon de oude man bezig om 44 gaten te maken voor ons hek.
Zo kon hij ook mooi even zijn rug ontzien.
De jongen ging met Ramon aan het werk, en ik weet niet voelde niet echt lekker, kan niet zeggen wat maar voelde niet goed.
Na een uurtje hem in de gaten gehouden te hebben en zag dat hij meer ouwehoerde dan werkte heb ik hem even aangesproken.
Nou dat heeft geholpen want hij werkte wel sneller.
Hij hield me scherp in de gaten maar ik hem ook.
Nou vooruit hij krijgt nog een kans, en mag de volgende dag terug komen.
De volgende ochtend zijn we om half 8 naar de ijzerhandel gefietst, en gelukkig Jay was er, we waren niet de enige boze klant.
Hij zei dat de vrachtwagen nu onderweg was naar ons land met cement.
Bleek dus ook dat de elektra erbij zat, zo dat is fijn kunnen we eindelijk de draden onder de grond doen.
De jongen Jay doet net of hij alles weet maar de communicatie is daar ver te zoeken.
We hebben de draden eindelijk onder de grond, maar nu het volgende probleem.
Dit is hier heel duur en de kans dat het gestolen word is heel groot zo lang het niet is aangesloten.
Het is net Nederland daar zagen ze de koperen pijpen uit je tuinhuisje.
Het aansluiten de aanvraag gaat waarschijnlijk een week duren.
Bij de weg hebben we de 3 draden van 3 meter die naar de pijp moeten begraven en ik was zo slim om prikkeldraad onder het zand te verstoppen.
Dus als ze vannacht gaan graven halen ze zich open hoop ik.
Het overige draad aan de andere kant hebben we rond een paal gewikkeld en begraven zo dat ze het aan de weg kant niet gelijk er uit kunnen trekken.
Ik ben op het fietsje naar onze Maria gegaan en gevraagd of de elektra man morgen kon komen en of zij de papieren voor de aanvraag voor het net kon maken.
We moesten deze vandaag om 3 uur op het kantoor ophalen.
Net toen we weg reden kwam de rancho man, hee dit is wel fijn.
Hij heeft alles opgemeten en als we het goed hebben begrepen word het volgende week gemaakt.
Wou dan staat er al bijna een huis.
Morgen komt hij geld halen voor het materiaal.
Hij is betrouwbaar want werkt al 5 jaar voor Maria en haar bouwbedrijf.
Zo eerst naar huis gegaan en gedoucht, want we zijn weer zwart van de het graven.
Na het douchen gelijk naar het kantoor van Maria waar de papieren al klaar lagen.
Er ging een werknemer van Maria mee naar het kantoor van de elektra.
Het blijkt dat we eerst naar de brandweer moeten die het dan na kijkt of alles veilig is, en dan weer naar het kantoor voor de elektra pfffff.
Dat gaat vandaag niet meer lukken want het kantoor sluit om 4 uur.
Dus maar even een lekker ijsje gekocht, want het word steeds warmer hier, denk dat we nu rond de 33 graden zitten.
Ik ga dit morgen regelen en Jeremy gaat naar het land om met Ramon de gaten af te maken want de jongen hoeft niet meer te komen. Die lullde meer dan dat hij wat deed.
Zo dit dit waren weer de laatste dagen.
Eigenlijk valt de tegenslag nog wel mee, ik had al lang veel meer tegenslag verwacht, en we zitten toch nog wel redelijk op schema.
Ik hoop dat morgen het elektra niet gestolen is want dit is behoorlijk prijzig, plus een hoop werk.