vloer is klaar
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg jeremy
12 Maart 2019 | Nicaragua, San Juan del Sur
We hebben besloten om zelf de muren te gaan plaatsen, dit scheelt weer geld en dan kan Jeremy lekker zelf aan de slag op zijn eigen manier.
Dus met de bus naar Rivas om de hele handel te bestellen.
We hebben ook gelijk maar een voor deur gekocht, kunnen we straks alles afsluiten.
Maandag kon het pas gebracht worden, dit is wel een beetje jammer maar het is niet anders.
Dit was wel weer een grote uitgaven maar het einde is in zicht.
We hebben ook de ramen besteld, maar ze willen het eerst nog na meten als de muren er staan.
Ach dat is ook wel een goed teken blijkt dat ze dan toch wel goed werk willen leveren.
Het duurt dan 4 dagen dat ze klaar zijn.
Het zijn ramen met zonwerend glas en horren, en wat lamellen ramen met horren totaal 11 stuks.
Maandag om 11 uur werd alles gebracht en om 12 uur zijn we aan de gang gegaan.
We hebben Ramon ons mannetje gevraagd voor nacht bewaking, want dit kunnen we niet bij de buurvrouw kwijt, dit willen we ook niet.
Om 6 uur s avonds kwam Ramon aan lopen gewapend met zijn manchettie zaklamp en pyjama.
Ik voeg aan hem waar zijn hangmat was, nou hij ging niet slapen maar bewaken, en zei als ik slaap hoor ik niks.
Ik vind het nog wel zielig ook maar Ramon doet dit wel vaker, en voor 8 euro is alles bewaakt, en hij word er niet zo moe van als al dat spitten wat hij heeft gedaan voor ons, nu mag hij pitten in plaats van spitten.
Vandaag zit er 16 meter muur in, en dat in ander halve dag.
Jeremy was al om half 7 op ons land om Ramon af te lossen, ik kwam een half uurtje later, want moest ons lunch pakket maken.
We waren om half 7 thuis, het zijn lange dagen.
Nog even de was met de Nicaraguaanse wasmachine gedaan, dit is een betonnen bak met een wasbordje, ja wasmachine hebben we nog niet.
Vandaag kwam ook de stuuker langs, want dat laten we wel doen,dit kunnen wij niet.
We hebben een mooie deal en hij spreekt ook nog eens Engels dat is ook wel fijn.
Hij stond er wel van te kijken dat we dit allemaal zelf hebben gedaan, en zei jullie hebben er heel goed over na gedacht hoe jullie dit gaan bouwen petje af hoor.
Kijk daar groei je van dat doet je goed, en dat van een ervaren ondernemer.
Zo jullie zijn weer op de hoogte, we hopen dat we dit weer snel klaar hebben, want moeten nog een visa run doen.
We mogen maar 3 maanden hier blijven en dan moet je er uit.
Dit is gelukkig niet zo ver want we zitten vlak bij de grens van Costa Rica.
Alleen de een zegt je kan er uit en weer in en de ander zegt je moet er 3 dagen uit.
We hebben hier eigenlijk geen tijd voor, maar de 24e moeten we er uit, dus hopen dat we dan alles kunnen afsluiten, en hopelijk kunnen we er uit en weer in, we zullen het wel zien.