Weer een project afgerond
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg jeremy
02 Februari 2020 | Nicaragua, San Juan del Sur
Het ziet er al heel anders uit.
Het scheelt ook een hoop zand wat in het zwembad waait.
Voorlopig zitten we nog in een bouwput maar beetje bij beetje begint het wat te worden.
Het is heel leuk zo een groot zwembad maar wat een werk zit daar aan om hem schoon te houden, je bent zo 2 uur per dag bezig.
Ik hoop dat als straks al die bergen met zand en puin weg zijn dat het een stuk makkelijker gaat worden en er minder troep in waait.
Het is niet echt een straf om elke dag het water in te moeten bij 33 graden maar we hebben nog meer te doen.
Ook de teakhouten vloeren van de cabines komen vandaag af.
De laatste cabine nog even in de lak en dan kunnen we morgen aan de muren beginnen.
Morgen komt er weer een vrachtwagen met materiaal, en kunnen we aan de volgende fase beginnen.
We hebben nu bijna 3 weken vertraging opgelopen omdat het materiaal niet op tijd geleverd werd.
Maar goed daar raken we al aan gewend onderhand.
Morgen komen er ook 2 jongens extra om te werken, want er moet nog zo veel gedaan worden en omdat alleen maar samen te doen gaat toch te veel tijd kosten.
De jongens kunnen aan de fundering van de bar beginnen want het geraamte moet zo snel mogelijk geplaatst worden omdat we zonnepanelen hebben besteld, en die moeten op het dak van de bar komen, op de palm bladeren gaat natuurlijk niet.
We krijgen een systeem zonder accu's zodat we overdag op de panellen draaien.
Het is voor Jeremy moeilijk om dingen uit handen te geven en hij wil soms te moeilijk doen om alles zo mooi mogelijk te maken.
Dat is niet altijd nodig kost veel tijd en geld.
Het mag heus wel een beetje speels maar daar verschillen Jeremy en ik dan wel weer in.
Het moet ook wel mooi worden daar ben ik mee eens maar je kan ook te veel willen.
We hadden nog een klein bedrijfs gevalletje met onze Ramon de oude man.
Hij kreeg een staal splinter in zijn oog.
Wel zijn eigen schuld want wij hebben alles gekocht om het zo veilig mogelijk te maken voor ze, zoals veiligheids brillen handschoenen mondkapjes met filters, maar als ze het dan niet gebruiken krijg je dit.
Jeremy is met hem naar het ziekenhuis gegaan en we hebben de medicijnen betaald, we zijn zuinig op ons personeel maar dit is wel de eerste en de laatste keer.
We hebben nu extra brillen gekocht en die mogen ze houden en dan is het nu hun eigen verantwoording om ze te gebruiken.
Ze zijn het hier ook niet gewend om dit te gebruiken bij werken want normaal word daar niet voor gezorgd, want dat kost te veel geld.
Zo nu weer aan de slag om de laatste cabine te lakken zo dat we morgen verder kunnen met de muren, dan ga je vooruitgang zien want dat gaat snel.
Of we met Pasen helemaal klaar zijn is nog de vraag, maar we gaan voor 2 cabines en de bar dan kunnen we eindelijk wat inkomen gaan krijgen, want op dit moment vliegt het geld er uit.
Gelukkig zijn de grootste uitgaven gedaan, maar al die kleine dingen bij elkaar zijn ook opschieters.