het begin is er
Door: wendy
Blijf op de hoogte en volg jeremy
12 December 2018 | Nicaragua, San Juan del Sur
Met de bouw tekeningen op tafel de boel door genomen.
Maria onze tolk vriendin en regelaar zat er bij om ons te begeleiden.
Zij heeft zelf een bouw bedrijf en onze aan nemer werk ook voor haar.
Normaal vraagt zij 20% maar omdat wij het zelf gaan doen, gaat het via de aan nemer dus hoeven wij dit niet te betalen.
Ook besteld ze ijzer voor ons via haar bedrijf dan hoeven we de transport kosten niet te betalen en zijn we goedkoper uit .
De aan nemer spreek geen woord Engels dus dat gaat nog wat worden.
morgen gaat hij kijken wat de hoogte moet worden van onze fundering.
Maar eerst nog even Spaanse les, dit is echt zo moeilijk.
Vooral omdat we van het Engels naar Nederlands en dan naar Spaans moeten vertalen.
Ook de leraar zegt dat dit moeilijker is, hij heeft alleen maar amerikanen en Canadese gehad.
We hebben gelijk maar even de praktische woorden door genomen die we nodig hebben bij de bouw.
Zoals hamer en dat soort dingen.
De volgende dag , worden we opgehaald door Maria, want zij moest haar dochtertje naar school brengen.
En omdat wij geen auto hebben zijn we met haar mee gereden naar de hout handel om daar hout en spijkers te gaan kopen.
Dit moeten wij dus zelf regelen met de aan nemer.
Het was een prettig gesprek met hem in de auto, want we konden elkaar niet echt verstaan.
Maar uit eindelijk beginnen we de woorden wel te snappen, hij vind het geweldig want zo leert hij Engels zegt hij.
Aangekomen op het land heeft hij zijn broer maar even de opdracht gegeven om een manchettie te halen, want het gras staat 2 meter hoog.
Gelukkig viel het aan de achterkant nog wel mee.
Jeremy heeft mee geholpen en ik ben super trots op hem dat hij het land op durfde want dat zit vol met slangen, en daar schijt hij peulen voor.
Daar stond hij dan te hakken met een machette .
Het opmeten word hier nog met een slangetje met water gedaan, niks geen lazers.
Na 3 uur stond alles uit gezet, en we moeten 55 cm omhoog, dit omdat de weg hoger ligt en met de regen tijd alles zou onder lopen.
Tijdens het aanleggen van de maten hoorde we de brulapen brullen.
Wouw dit vind ik zo geweldig, en ben echt blij dat we ze kunnen horen.
Het uitzicht is ook zo mooi, wat zijn we trots op ons plekje.
Het begin is er nu echt.
Over 5 dagen krijgen we de offerte wat de aannemer gaat kosten.
We zijn benieuwd naar de prijs, ik hoop dat het mee valt en dat we een eindje komen met ons krappe budget.
Ik heb een kriebel in mijn buik, want nu word het echt.