ja hoor kan nooit normaal - Reisverslag uit San Juan del Sur, Nicaragua van jeremy muller - WaarBenJij.nu ja hoor kan nooit normaal - Reisverslag uit San Juan del Sur, Nicaragua van jeremy muller - WaarBenJij.nu

ja hoor kan nooit normaal

Door: Wendy

Blijf op de hoogte en volg jeremy

23 Augustus 2019 | Nicaragua, San Juan del Sur

De dag is aangekomen om nu voor goed te vertrekken uit Nederland.
Gepakt met 3 grote 2 kleine koffers en 2 rug zakken op weg naar Schiphol.
Roy bracht ons weg want die heeft de grootste auto.
Aangekomen op Schiphol stonden Bryan met onze kleindochter Djadey Chantal en marc ons al op te wachten, wat was dit leuk.
Het was behoorlijk druk om in te checken.
We dachten even onze koffers af te geven en nog even met onze kids te kunnen knuffelen, ja vergeet het maar het gaat natuurlijk nooit zo als wij dat willen.
De koffers waren te zwaar, hoe is het mogelijk Jeremy heeft het wel 3 keer na gewogen, daar stond hij met de koffer op de weegschaal, ik heb het nooit vertrouwd want volgens mij was hij veel zwaarder dan hij zei en ik heb dus gelijk dit deed ons de das om enkel te trots om zijn gewicht te zeggen.
Ze zeiden doe alles in 1 koffer anders moet je voor 3 koffers bij betalen.
Daar stonden we dan ik gauw terug om iedereen een knuffel te geven en jer de koffers uit pakken in weer wegen.
Ik terug en jer even een knuffel geven want de tijd vloog voor bij.
We waren 7 kilo te zwaar en moesten naar de balie om te betalen, we dachten dat kan nooit veel zijn voor 7 kilo.
Nou kassa 100 euries, godver voor dat geld hadden we 23 kilo kunnen mee nemen,
Ach ja dat is weer echt iets voor ons goede leer school, ga nooit zeggen dat je minder weegt Jeremy!!!

Oke dat was ven hectisch want we moesten nog opschieten ook.
En natuurlijk werd er bij de hand bagage Jeremy zijn koffer er uit gepikt.
We dachten wat de fuck is dit nou weer er zit niks bijzonders in.
Het ging om zijn armband die hij af had gedaan ze dachten dat het een steek wapen was, ja hoor achterlijke hier.
Goed toen nog met een noodgang naar de gate want ze waren al aan het borden.
We konden nog net een peuk roken.
Zo deze stress hebben we weer gehad.
De vlucht ging goed en Jeremy kreeg zelfs een kaddootje van de stewardessen, een beker met gefeliciteerd en de datum met vluchtnummer, wat leuk ze wilde ook nog gaan zingen maar dat hebben we maar afgeslagen.

Aangekomen in Nicaragua en ook nog eens alle koffers ook gearriveerd kon ons avontuur beginnen.
Op naar het hotel en natuurlijk was onze boeking niet bekend, maar gelukkig plek zat.
We werden geloosd naar een mooie kamer, alleen de prijs was niet wat wij hadden geboekt deze was 10 dollar duurder,
Ho ho dat wilde we niet dus kregen een andere kamer deze was weer 10 dollar goedkoper dan we hadden geboekt prima beter toch.

De volgende dag kwam de vouw waar we hadden afgesproken voor onze verblijfsvergunning wouw dit verliep soepel de advocaat kwam ook en het contract werd gelijk opgesteld.
s avonds kwam de advocaat terug en we moesten tekenen.
Dit was het simpelste en makkelijkste van de laatste dagen.
Nou daar komt het volgende s morgens moesten we verhuizen naar een andere kamer want de kamer moest verbouwd worden.
Echt he als je dit weet dan stop je er toch geen mensen in typisch Nica.
Maar goed no probleem zo zijn wij op naar de volgende kamer.

Vandaag hadden we een afspraak om naar auto's te kijken, en hij kwam nog op tijd ook.
We hadden een mooie gezien maar in de middag hadden we een andere man die ook met ons zou gaan kijken, hoe meer hoe beter.
De auto die we gezien hadden met de eerste vertrouwde we niet deze werd teveel opgeknapt.
Maar hadden een mooie gezien met de tweede die ook nog wat jonger was en van de eerste eigenaar.
Onze advocaat had ons gezegd niets aan betalen en stuur mij de gegevens kijk ik het na of alles goed is, ja het gaat hier iets anders dan bij ons.
Heeft de auto meerdere eigenaars gehad dan kan jij als er boetes of andere dingen zijn betalen.
Wij foto's gemaakt van de papieren en naar onze advocaat gestuurd.
Het geld is geen probleem en we wilden hem morgen betalen met onze advocaat.

Zo even naar de bank want met onze gold visa kaart zouden wij wel even geld gaan halen bij de bank, want in Nederland is dat geen probleem.
Ja vergeet het maar we kunnen alleen maar pinnen.
Jezus we kunnen maar 2000 per dag pinnen dat gaat niet lukken wat nou.
Ik natuurlijk weer in de stress.
Oke we proberen bij elke bank om 2000 dollar te pinnen, we wisten wel dat dit niet zou lukken want dit is een dag tarief.
Bij de tweede bank gaf de automaat aan dat we onze limiet hadden bereikt.
Gelukkig hebben we meerdere bankpassen dus met een snel trein vaart naar ons hotel om de dag tarieven hoger te zetten, en weer terug naar de bank.
we kwamen bezweet en gestrest aan.
De beveiliger begon te ratelen in het Spaans ik begreep eerst dat hij vertelde dat we door de camera werden gevolgd bij alle banken en dat iets deden wat niet mocht.
Maar na het nog een keer te zeggen kwamen we er achter dat we bij een andere bank hadden gepind en ons geld daar nog was, en dat ze alle banken hadden ingelicht als ze ons zouden zien het door t geven..
Wij met een noodgang naar die bank.
En ja hoor we werden door een vriendelijke jongen van de bank te woord gestaan sprak vloeiend Engels en vertelde ons dat er een man was die het geld naar binnen bracht en wij op de camera stonden.
Dit is toch wel zo mooi dit is 500 dollar nog meer dan ze in een maand verdienen en dan nog zo eerlijk zijn om dit te geven dat is in Nederland meestal niet zo.
Daarom ben ik zo trots op dit land de mensen zijn hier zo eerlijk en oprecht daar kunnen wij nog wat van leren.

wat was dit weer een dag, weer zo iets wat alleen maar bij ons kan gebeuren altijd weer iets extreem,
Ik heb het gevoel of we hier al 2 weken zitten maar dit is pas de derde dag.
In plaats van morgen word het zaterdag dat we de auto gaan kopen want we moeten eerst het geld bij elkaar pinnen, en willen hier niet eerder uit de hoofdstad dan met een auto.
Morgen dan maar even wat rustiger beetje ontspannen bij het zwembad en natuurlijk eerst pinnen.
Nu bieren en bij komen van dit avontuur, ach ja het is in ieder geval nooit saai en levert weer een leuk verhaal op.
tot de volgende blog.

Verslag uit: Nicaragua, San Juan del Sur

aangekomen in nicargua

Nou we zijn er hoor, niet vragen hoe want zoals gewoonlijk gaat dat bij ons niet van een leien dakje.
Na een vlucht van 11 uur kwamen we aan in Panama.
Dit ging goed, maar van af nu ja komt het hoor.
De koffers, daar stonden we bij de band, iedereen had zijn koffer al alleen wij niet.
Maar even vragen, oh deze zijn al door geboekt naar Nicaragua.
Ja dat is fijn dat KLM dit even door gegeven heeft bij het inchecken.
Hier in zitten medicijnen toilettas en dat soort dingen in, ach gelukkig zaten de kleren in onze handbagage.
Op naar het dure hotel, want zo duur hebben we nog nooit geslapen ja wel 104 euries voor 1 nachtje.
Even inchecken en vragen hoe laat we ontbijt hebben.
Oh jee dit zit niet bij de prijs in.
Dan maar even eten lekker een buffet.
Koud biertje er bij dan komt het wel goed.
We zetten alles op 1 rekening dan kan dat naar de KLM want die heeft de fout gemaakt met de tickets.
Het eten viel erg tegen beetje rijst wat vlees, maar wel een hele vette rekening 60 dollar.
Ik hoop maar dat de KLM dit gaat betalen.
Dan maar op tijd naar bed half 9 panama tijd half 4 s nachts Nederlandse tijd.
Eerst ff de tandjes poetsen, uh geen tandpasta zit in de koffers.
Gelukkig wel de tandenborstels, dan maar zonder tandpasta het is niet anders.
Vanmorgen al vroeg wakker half 4 nou nog maar even omdraaien dan.
Om half 6 zijn we maar naar buiten gegaan om een peuk te roken, want er kan geen raam open om stiekem te roken.
Hierna even ontbijten voor 16 dollar pp. geroosterd broodje met kaas was weer een koopje.
Eind afrekening bijna 200 dollar voor een nachtje in een kut hotel.
Op naar het vliegveld.
Zo dit was even relaxt we konden gewoon door lopen hoefde niet in de rij voor de koffers.
Haha zo heeft ieder nadeel toch zijn voordeel.
Alles liep vlotjes we zaten zo in het vliegtuig.
Tot dat er door de microfoons een bericht in het spaans kwam en de mensen allemaal begonnen te vloeken en tieren.
Wat is er aan de hand? we moesten er weer uit want het vliegtuig was stuk.
We zouden een vertraging van 3 uur krijgen, gelukkig konden we met een ander vliegtuig en werd het uiteindelijk maar 2 uur.
Pffff dan zit het toch nog mee, of toch niet.
Aangekomen in Nicaragua, zouden de koffers er ook zijn?
We stonden al even te wachten maar ja hoor daar kwam koffer nummer 1.
Natuurlijk daar bleef het bij.
Op naar de bagage balie, na 2 uur in de rij, we waren dus niet de enigste, waren we eindelijk aan de beurt.
Alles opgegeven en morgen dan worden we gebeld.
Met de taxi naar ons verblijf bij onze Nederlandse Inge.
Daar de koffer opengemaakt want wisten niet meer waar wat in zat.
Ja dus geen toilet tas geen medicijnen, maar naar de winkel om tandpasta en zo te kopen het is niet anders.
Het is nu afwachten komt de koffer morgen of zijn we die kwijt,
Word vervolgt.