Spaanse les
Door: wendy
Blijf op de hoogte en volg jeremy
09 December 2018 | Nicaragua, San Juan del Sur
En het is verdomd moeilijk, ten eerste moeten we het Engels omzetten naar Nederlands en dan naar het Spaans.
Dan heb je werkwoorden, zelfstandige naam woorden en dat soort dingen vrouwelijk en mannelijk.
Jezus dat weet ik niet eens in het Nederlands dus dat valt niet mee.
Dan nog eens een berg met huiswerk, we zijn nog niet 1 keer even wat leuks wezen doen want hebben geen tijd.
Maar dat wisten we dit word ook geen vakantie.
We zijn wel weer een hoop te weten gekomen van onze leraar over de cultuur hier.
Het is misschien wel leuk om dit te vertellen aan jullie.
Als iemand je hier niet kent beschrijft hij jou op hoe je er uit ziet.
Die vette of die dikke man , die met die grote neus of die met die schele ogen. Die neger of die witte enzv.
Dit is absoluut hier geen belediging, en heel normaal.
De leraar is nog al dik en zegt ook , ja ik ben toch dik dus dat is gewoon de waarheid en niet erg voor ons.
Moet je in Nederland doen dan discrimineer je.
Ook het onderhandelen gaat hier even wat anders.
Alles gaat vriendelijk, en met wat humor en een lach.
Begin je van nou ik wil het voor die prijs of ik wil korting dan gaat de deal niet door en verwijzen ze je naar de deur.
Dit is voor ons wel fijn om te weten, want zijn in Azië wel anders gewend.
En in Europa natuurlijk ook.
We zijn nog even met de lokale bus naar Rivas geweest dit is een plaatsje half uur hier vandaan.
Hier zit een hele grote supermarkt, die ook tv koelkasten fietsen en zo verkoopt een soort makro.
De bus kost 65 cent per persoon, dat zijn nog eens leuke prijzen.
We wilde kijken voor 2 fietsen, die hadden ze wel maar niet de fiets die wij willen hebben.
Maar we hebben gelijk even de prijzen van koelkasten tv en dat soort dingen opgeschreven.
Wat dingen gekocht zoals schriften en dat soort geneuzel, en weer terug gegaan.
Ook zijn we nu lid geworden van Nl residentes Nica.
Dit zijn Nederlanders die in Nicaragua wonen, en dat zijn er best nog wel veel.
Hier kunnen we met vragen terecht, dat is wel fijn want we hebben er wel een paar.
Zo de eerste week zit er bijna op hier in San Juan Del Sur.
Het is snel omgegaan, nu hopen dat alles met de bouw ook snel gaat.
Maar ik ben bang van niet, want alles gaat hier in een wel heel rustig tempo.
Hier zullen we toch aan moeten wennen het is geen westers cultuur waar alles gehaast en gejaagd gaat.
Op tijd kennen ze niet, en wat vandaag niet komt komt morgen wel weer.
Het is wel een stuk relaxter, maar ook wel heel erg wennen.
Op naar morgen dan hebben we weer een afspraak bij onze aannemer.